Sanering

Klorera din brunn

 

 

En egen dricksvattensbrunn kräver en del underhåll för att den ska fungera och ge dig dricksvatten som är bra.

Vi har lång erfarenhet kring att sanera brunnar via klorering, ett effektivt sätt att få bort bakterier i din vattenbrunn.

Kritiska punkter

Ditt problem

Din brunn är förorenad med bakterier från exempelvis döda djur eller inträngande ytvatten.

Vår lösning

Vi klorerar brunnen för att få bort eventuella bakterier.

Det är därför viktigt att man spolar alla kranar i fastigheten tills man känner lukten av klor. Om och när vi gjort detta hos dig kommer du att få mer instruktioner på plats.

Tryckning av vattenbrunn

Bra att veta

Vissa saker är bra att veta innan vi kommer och arbetar med din brunn.

  • Lastbilen är stor och tung. Höjden på bilen är 4,2 m. Titta gärna längs vägen så att det inte är träd eller grenar som kan hindra vår framfart. Vägen och marken vi skall köra på kan få lite djupare spår än av en vanlig personbil. Ombord på vår lastbil finns sju kubikmeter vatten som väger en del. Vi är rätt vana och tar oss ofta fram, men förvarningar om eventuella hinder/ svårigheter är alltid välkommet.
  • Det kan komma upp mycket vatten. Vid tryckning och spolning av brunnar kommer det upp mycket vatten ur brunnen. Detta kommer att göra marken runt brunnen blöt innan det torkar upp eller rinner undan.​
  • Vattnet kan vara grumligt. När man har en nyborrad eller nytryckt brunn är vattnet oftast grumligt. När i tid vattnet blir rent och klart kan variera. Om det är mycket stor vattentillgång i brunnen så kan man pumpa ur det grumliga. Är det mindre tillgång av vatten är det bättre att låta brunnen ”vila” så att det grumliga får lägga sig på botten av brunnen.

Var rädd om din brunn. Vatten är vårt viktigaste livsmedel!